"Gevaarlijke" hondenrassen in verkeerde handen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Simone, 

Tis niet alleen een kwestie van goed nadenken. Het is voornamelijk investeren in het trainen van je hond en ook van jezelf te weten of je de verantwoordelijkheid kan dragen. Peter heeft gelijk.

Jouw antwoorden ervaar ik als enorm verwarrend. 

Gr,Katja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Gevaarlijke" hondenrassen in verkeerde handen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Inderdaad erg vervelend dat dit soort rassen vaak bij de "verkeerde" mensen terecht komen. En vooral omdat als het kwaad eenmaal geschied is, het er erg moeilijk weer uit te krijgen is of zelfs helemaal niet, voor een eventuele 2e eigenaar... zo blijf je het vooroordeel over deze rassen houden. Natuurlijk hebben sommige rassen meer AANLEG om agressief te worden, maar een labrador kan net zo goed vals zijn. Ik heb zelf 2 schatten van staffords, ik heb met bloed zweet en tranen ze zo goed mogelijk opgevoed. Helaas zul je dit, ben ik bang, altijd blijven houden, er bestaat geen wet waarbij staat dat je een goede eigenaar moet zijn en je hond (sociaal) moet opvoeden. 
Er hing trouwens laatst een jack russel aan Hunter zijn lip, de eigenaar verwachtte dat mijn hond wat terug zou doen, dat deed ie niet. De man zei alleen "Ach dat kan toch geen kwaad", (mijn ma liet Hunter op dat moment uit) mijn ma zei "Ben je helemaal gek geworden, houd dat beest bij hem weg!" Sommige mensen....;-)

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Iedere hond kan agressief worden ja, maar ik weet zeker dat als een golden retriever, labrador of een maltezer bijt het wordt afgedaan dat er dan wel iets gebeurd zal zijn door bijvoorbeeld een andere hond. Dat de hond reden had om te bijten. En wordt het afgedaan als een incident.
Als een stafford, bully oid bijt, is het gelijk een valse rothond die afgemaakt moet worden en waardoor mensen voor elke staff omlopen.
Tsja, ik heb ook een hele gevaarlijke Jack Russel kruising...kan natuurlijk ook niet bij kinderen en zijn niet op te voeden en gevaarlijk....
Nou moet ik zeggen dat hij inderdaad wel eens oost-indisch doof is maar luisteren doet hij.
Krijg soms zelfs complimenten dat mijn jack "zo perfect luistert voor een jack".

Ik denk inderdaad dat je aan staffs enzo nóg meer werk hebt aan de opvoeding...maar ben ook van mening dat de mensen die echt liefhebbers zijn en ze niet hebben voor hun imago, een beter luisterende hond hebben dat de mensen die een schattig happend -niet hoeven te corrigeren ahum- schoothondje hebben.

Wb Sol; die komt uit Spanje en is uit een rijdende auto gegooid op de snelweg door zijn vorige liefhebbende baasjes....
Maar hij is heel lief gebleven en kan met honden, katten en kinderen.
Dus hij zal wat meer moeite hebben met zich aanpassen dan de gemiddelde herplaatser...maar Snuf zal hem inderdaad zeker begeleiden!

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik ben persoonlijk best wel voorzichtig met zulke rassen. Als Brody losloopt mag hij los blijven lopen als de honden die wij tegenkomen ook loslopen, ik lijn hem zoveel mogelijk aan als andere honden die we tegenkomen ook aangelijnd zijn (behalve als we ze goed kunnen). Dat geldt dus ook voor Staffords, Pitbulls, etc. maar ook voor een Labrador of Golden Retriever. 

Ik moet alleen wel zeggen dat er bij ons in de buurt wat lugubere personen rondlopen met een Stafford, Pitbull, etc. Deze personen doen ook gewoon bijna niks aan de opvoeding en ik laat Brody bij zulke gevallen ook niet loslopen. Maar er zijn ook zulke lieve, lompe beesten waar Brody echt wel van mij mee mag spelen. 

Ook probeer ik de eigenaren van de eerder genoemde rassen niet te ontlopen. Z'n pup moet toch ook leren om met andere honden om te gaan en voor z'n baasje lijkt 'afwijzing' na 'afwijzing' mij ook niet zo leuk. Ik geef ze gewoon net als elke andere hond en baas een kans en als ze zelf aangegeven dat hun niet zo goed om kan gaan met andere honden, dan respecteer ik dat en dan lijn ik Brody ook aan als ik ze tegenkom.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

" offtopic maar ik moest aan dit topic denken bij deze:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/248733_398871343529509_1839485255_n.jpg "

Hahahahahaha ja geweldig he!
Ik zag hem ook voorbij komen op Facebook!

honden page profiel SergeSerge 3 doggies

honden foto van Serge

Waarom kiezen mensen met de "juiste handen" voor deze "gevaarlijke rassen"? Vind ik een veel interessantere vraag.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Om het prachtige karakter? O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik merk ook dat "normale" eigenaars van deze rassen, steeds meer moeite krijgen met hun honden. Zal de leeftijd zijn.

Maar daarom neem ik nu het zekere voor het onzekere en lijn Dobby aan als zo'n hond aangelijnd in het losloopgebied rondloopt. Maar dan krijg ik weer naar mijn hoofd geslingerd dat ik vooroordelen heb. Nee, ik ben door ervaringen voorzichtiger geworden, dat is iets héél anders.

En aangezien ik van de week Dobby aanlijnde omdat ik dacht dat de mevrouw met de wit-bruin gevlekte American Bulldog aankwam, maar er een man met een Renaissance Bulldog aan kwam... hoef ik ook niet op mijn ogen te vertrouwen! Dus: altijd voorzichtig.

Het blijft een delicate materie. Er zijn gewoon stomme idioten. Er zijn mensen die hun best doen waarbij het misgaat. Er zijn mensen waarbij het met of zonder moeite goed gaat. Maar ik neem geen risico meer tot ik weet hoe of wat.

gast (Gast)

Ik merk ook dat "normale" eigenaars van deze rassen, steeds meer moeite krijgen met hun honden. Zal de leeftijd zijn
hoe bedoel je dit?
over uw leeftijd of over de eigenaren?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

De leeftijd van de betreffende honden. Reu-reu gaat vaak prima als de andere hond nog jong is. Maar naarmate de honden de volwassenheid naderen gaat het steeds vaker mis.

In het andere draadje wat ik daarover had opgestart gaven veel stoere honden-eigenaren ook toe dat volwassen honden van hetzelfde geslacht niet altijd even goed samen gingen.

En dit zijn geen hangjongeren, maar over het algemeen bewuste hondeneigenaars, waarbij het helaas toch mis gaat.

Aangezien ik zelf door omstandigheden niet altijd even goed kan onderscheiden wélke hond het is, die lieve of die niet lieve, doe ik maar gewoon voorzichtig. En dan krijg ik naar mijn hoofd geslingerd dat ik vooroordelen heb. Heh.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Simone, 

Tis niet alleen een kwestie van goed nadenken. Het is voornamelijk investeren in het trainen van je hond en ook van jezelf te weten of je de verantwoordelijkheid kan dragen. Peter heeft gelijk.

Jouw antwoorden ervaar ik als enorm verwarrend. 

Gr,Katja "

dat geldt niet alleen voor "gevaarlijke" rassen. ik was verliefd geworden op een chihuahua in het asiel, en wilde hem dolgraag in huis nemen. maar na lang nadenken heb ik besloten om het niet te doen, omdat mijn kids te wild zijn voor zo'n kwetsbaar beestje, en max ook. ik kan zijn veiligheid niet garanderen. voor je een hond neemt, moet je ook nadenken wat jij een hond kunt bieden, en of een hond bij jou gelukkig kan zijn.

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Klopt, Karin, helemaal waar.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Waarom kiezen mensen met de "juiste handen" voor deze "gevaarlijke rassen"? Vind ik een veel interessantere vraag. "

ik kies ervoor omdat ik ze prachtig vind, en omdat ze heel lief zijn voor het gezin. max wil overal bij zijn, en wil zijn roedel compleet houden. hij is een echte gezinshond.ik hou van een hond met body, een echte knuffelbeer. en dat ik met hem niet in losloopgebieden en uitlaatveldjes kan komen, neem ik graag op de koop toe. dan maar elke dag naar de hei, waar hij los kan lopen, het overzichtelijk is, en ik ver uit kan wijken als er honden aankomen. zo bezorg ik mensen met kleine hondjes ook geen hartaanval, wat wel het geval zou zijn als ik hem hier op het uitlaatveldje uit zou laten.

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Wat word er nu verstaan onder een gevaarlijk ras?

Een ras die gekocht word als trant?
Een ras die niet goed met andere honden kunnen?
Een ras die groot en sterk is?
Een ras waar de kracht in de kaken overweldigend is?
Een waakhond?
Een ras die meer schade verricht bij een aanval dan een gemiddeld ras?

Of is gewoon elk ras gevaarlijk die geen goede opvoeding heeft gehad of een kronkel heeft.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Wat word er nu verstaan onder een gevaarlijk ras?

Een ras die gekocht word als trant?
Een ras die niet goed met andere honden kunnen?
Een ras die groot en sterk is?
Een ras waar de kracht in de kaken overweldigend is?
Een waakhond?
Een ras die meer schade verricht bij een aanval dan een gemiddeld ras?

Of is gewoon elk ras gevaarlijk die geen goede opvoeding heeft gehad of een kronkel heeft. "

meestal bedoelen mensen molossers, zoals ab, rottweiler,staff,dogo,enz, maar eigenlijk kunnen dobermanns en herders en zo net zo gevaarlijk zijn.
ik denk dat het vooral honden zijn die aan al jouw punten beantwoorden, en dan vooral grote, sterke honden, die meer schade aanrichten, en vaak niet met andere honden kunnen.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" Waarom kiezen mensen met de "juiste handen" voor deze "gevaarlijke rassen"? Vind ik een veel interessantere vraag. "


in mijn ogen bestaan er geen gevaarlijke rassen ,geen een sorry.

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ja snap hem,  wel vrij kortzichtig maar toe maar.

wat in het eerste verhaal lees ben ik nog niet tegen gekomen hier van die hangjongeren die een paar staffs bij elkaar laten hangen maar kan er wel een beeld bij vormen dat het idd in eerste opslag geen vertrouwd gevoel geeft, maar dan nog zegt het niets of de baas mss wel de hond heel goed onder controle heeft en daarom de hond dus wel gewoon los kan laten lopen.

Wij zijn toch wel snel bevooroordeeld en toch blijft dat jammer, dat neemt niet weg dat je wel altijd het zekere voor het onzekere moet nemen en dan maar met een boogje erom heen als jet het niet vertrouwd.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ach iedere hond is een potentieel gevaarlijke hond, het zijn de baasjes die mij veel meer zeggen, en er zijn drie groepen die ik liever niet met een hond zie, de onzekere jongere, de macho man/vrouw en de zachtaardige huisvrouw.

Deze 3 groepen schaffen altijd de verkeerde hond aan, de eerste zie je altijd met een heel stel lawaaien, voeden hun hond niet op, hoe raarder de hond doet, des te stoerder en gaver is het.
De tweede groep, wil dat de hond agressief is tegen alles wat in hun ogen te min is, de hond is de compensatiemiddel van wat hun te kort hebben.
En de derde is het meest lachwekkend, dat zijn van die vrouwen die een dominant ras aanschaffen omdat ze dat mooi vinden, helaas zijn ze de hond totaal niet de baas, dus zie je hoe de hond lekker zijn eigen dingen doet terwijl die zijn bazinnetje luid puffen en steunend voorttrekt, soms hoor je ze nog wanhopig zuchten, toe nou lieverd ik kan niet meer, ga nou naast.

Mensen hebben vaak een gebrek aan zelfkennis en kijken eigenlijk totaal niet naar wat voor ras eigenlijk bij hun past.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" Ach iedere hond is een potentieel gevaarlijke hond, het zijn de baasjes die mij veel meer zeggen, en er zijn drie groepen die ik liever niet met een hond zie, de onzekere jongere, de macho man/vrouw en de zachtaardige huisvrouw.

Deze 3 groepen schaffen altijd de verkeerde hond aan, de eerste zie je altijd met een heel stel lawaaien, voeden hun hond niet op, hoe raarder de hond doet, des te stoerder en gaver is het.
De tweede groep, wil dat de hond agressief is tegen alles wat in hun ogen te min is, de hond is de compensatiemiddel van wat hun te kort hebben.
En de derde is het meest lachwekkend, dat zijn van die vrouwen die een dominant ras aanschaffen omdat ze dat mooi vinden, helaas zijn ze de hond totaal niet de baas, dus zie je hoe de hond lekker zijn eigen dingen doet terwijl die zijn bazinnetje luid puffen en steunend voorttrekt, soms hoor je ze nog wanhopig zuchten, toe nou lieverd ik kan niet meer, ga nou naast.



Mensen hebben vaak een gebrek aan zelfkennis en kijken eigenlijk totaal niet naar wat voor ras eigenlijk bij hun past. "





heb nog nooit zoveel onzin gehoord als in jou topic antwoord . echt lig hier te gieren en te brullen van te lachen. je kan niet iedere macho , lieve huisvrouw en een onzekere jongen over een kan scheren toch. sorry hoor maar kraam aub niet zo een onzin uit .

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

welke groep zou je dan wel zien bij een 'gevaarlijk ras'

Ik ben niet zo'n hokjes mens maar ben wel benieuwd in welk hokje je moet zitten om een 'gevaarlijk ras' te kunnen hebben/opvoeden zo dat het niet gevaarlijk of lachwekkend word.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" welke groep zou je dan wel zien bij een 'gevaarlijk ras'

Ik ben niet zo'n hokjes mens maar ben wel benieuwd in welk hokje je moet zitten om een 'gevaarlijk ras' te kunnen hebben/opvoeden zo dat het niet gevaarlijk of lachwekkend word. "


tegen wie heb je het is niet helemaal duidelijk sorry

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

oh sorry tegen fay, omdat ze dus 3 groepen aangeeft die een foute keuze maken en voor een gevaarlijk ras kiezen dus ben benieuwd in welke groep hokje ze vind dat je moet zitten om uberhaupt een gevaarlijk ras te kunnen en mogen opvoeden.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Iemand die stabiel is, die de nodige overwicht en kennis over een ras heeft en die exact weet wat voor ras die aanschaft en daar ook de kracht voor heeft.

Ik kan zat mensen met een 'gevaarlijk' ras, maar met die honden zul je nooit last hebben, omdat hun zich al zo in het ras hadden verdiept en exact weten hoe ze ermee moeten omgaan en geen gedonder willen.

En dat maakt me niet uit of iemand helemaal onder de tattoo's zit of in een chanel pakje komt aandraven, maar iemand moet wel weten waar ze aan beginnen, en de meeste ellende begint bij mensen die haast impulsief een hond aanschaffen en geen zelfkennis hebben.

Ik heb dit ook van heel dichtbij meegemaakt, mijn nichtje is een hele zachtaardige vrouw, ja hoor een rottweiler reu, binnen een jaar had de hond iemand gebeten, gromde naar haar en liet haar uit. Had ze een zachtaardig ras gekozen had ze nu nog een hele lieve trouwe hond gehad.

gast (Gast)

fay in welke groep pas jij?

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

" oh sorry tegen fay, omdat ze dus 3 groepen aangeeft die een foute keuze maken en voor een gevaarlijk ras kiezen dus ben benieuwd in welke groep hokje ze vind dat je moet zitten om uberhaupt een gevaarlijk ras te kunnen en mogen opvoeden. "

Daisy , wat fay zegt zit wel een kern van waarheid in veel mensen hebben weinig zelf kennis,
anders zouden de asiels niet zo vol zitten met verjaardags hondjes heb toch geen tijd hondjes is toch een beetje te pittig hondjes enz enz enz

honden page profiel daisydaisy

honden foto van daisy

Ik spreek haar niet geheel tegen hoor snap heus wel wat ze bedoeld.

Echter vind ik wel dat niet elke te stoere knul zijn hond niet de baas is en ook niet dat de agressievelingen onder ons de hond niet altijd de baas zijn en sommige rustige vriendelijke huisvrouwen kunnen ook wel overwicht hebben over een pittig ras dus in mijn ogen is het een beetje te veel over 1 kam geschoren.

Vandaar dat ik alleen wel benieuwd ben welke type mens ze dan wel geschikt vind voor de 'gevaarlijke rassen'

Is niet als aanval bedoeld ofzo hoor Fay

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

"

 in mijn ogen  bestaan er geen gevaarlijke rassen ,geen een sorry. "

Dat ik vind ik mijn beurt dan weer naïef!

Er zijn wel degelijk rassen die, met de verkeerde eigenaar, gevaarlijk kunnen worden.
Geen goede opvoeding, te weinig aandacht, impulsiviteit en naïviteit van de eigenaar.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Vanochtend werd mijn pup van 3 mnd ( aan de lijn).. aangevallen door een heel leuk uitziende hondje van zo'n 30 cm. hoog.. vals was dat kreng.. zonder reden.. de bazin zegt hij hap niet echt..mijn grote pup piepte en gilde, werd kwaad op dat mens..kon d'r bril wel van d'r neus afslaan.. ze corriceerde haar hond niet eens...en kon hem niet te pakken krijgen omdat mijn pup zo overstuur was...Thuis gekomen zat er een gaatje in d'r oortje...
Hoop dat ik dat mens en haar hondje nog eens tegen kom ..over een jaar!!!

Dus het maakt niet uit WAT voor RAS.. maar de opvoeding

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Bril van d'r neus slaan, klinkt ook vrij aggressief. Ik begrijp best dat je je hond wilt beschermen, maar beter is een naam en adres te vragen, stel het oortje begint te ontsteken, en je naar de DA moet. Dan kin je die vrouw de rekening sturen.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik vind de fokker van dit soort honden heel belangrijk in dit verhaal, vaak kun je gelijk wel zien met wat voor pupkopers je te maken hebt. Fokkers zouden niet zomaar aan iedereen een pup moeten meegeven, zeker niet van de wat "pittiger" rassen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Gevaarlijke" hondenrassen in verkeerde handen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 15 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: traanstrepen bij ogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^